ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8/recent/ticker-posts

Κονδύλιο 13,5 εκατομμυρίων ευρώ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 

Εγκρίθηκε η τακτική επιχορήγηση για το 2020. Ποσό 2.25 εκατομμυρίων διατίθεται για ερευνητικούς σκοπούς, φέρνοντας ξανά στην επικαιρότητα τις αποκαλύψεις του Vouliwatch για το ότι τα ποσά αυτά κατευθύνονται στην αποπληρωμή τραπεζικών δανείων.

Κονδύλιο ύψους 13.500.000 ευρώ διατίθεται από το υπουργείο Εσωτερικών στα πολιτικά κόμματα που δικαιούνται κρατικής επιχορήγησης από το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, για το 2020.
Η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι στο σύνολό της 11.250.000 ευρώ για την τακτική τους επιχορήγηση και 2.250.000 ευρώ για επιμορφωτικές δραστηριότητες δηλαδή 13.500.000 ευρώ, όπως αναφέραμε. Συγκεκριμένα πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 19724 και αφορά την «τακτική κρατική χρηματοδότηση και κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς (sic)  στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων έτους 2020».


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΩΣ <<ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ>> ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΤΟΝ <<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ>> ΖΑΕΦ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ 



Αναλυτικά η δαπάνη ανά πολιτικό κόμμα, επιμερίζεται σε τακτική και για επιμορφωτικούς σκοπούς επιχορήγηση, αντίστοιχα ως εξής:





Το ποσό που έχει εγκριθεί για την Χρυσή Αυγή είναι 234.375 και 46.875 αντίστοιχα. Όμως το ποσό αυτό παρακρατείται αφού το συγκεκριμένο κόμμα δικάζεται, μεταξύ άλλων με την κατηγορία για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.


ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ; 
ΡΕ ΠΩΣ; ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 
ΠΩΣ; ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ! 
ΧΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ 
ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΟΥΝ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ 
Στο... τραπέζι το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ



ΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ!
ΕΚΕΙΙΙΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ  ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 
ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ 
ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΑΤΗΛΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ 
ΑΛΛΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ (ΑΦΜ) ΩΣ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ ΜΑΝΩΛΙΟΙ  ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ 


ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΕΚΕΙΙΙΙΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΤΟΥΣ




ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
1ο ΒΗΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ https://www.minfin.gr/web/guest/epikoinonia
2ο ΒΗΜΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ/ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
3ο ΒΗΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ :Απολογισμός-Ισολογισμός και Λοιπές Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις
4ο ΒΗΜΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΑ: Έσοδα Κρατικού Προϋπολογισμού 2020 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 29 ΤΟΥ PDF ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ 600 ΔΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ R 54 ΕΩΣ KAI R5410102001
================================
ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΡΑΝΗ!
ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ

παρ.2 Άρθρο 75 ΝΟΜΟΣ 4270/2014
2 . Βεβαιωθέντα έσοδα του ετήσιου Προϋπολογισμού είναι τα ποσά που βεβαιώνονται κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους στο οποίο αναφέρεται ο Προϋπολογισμός, ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο από την οποία προέρχονται, όπως επίσης και τα βεβαιωθέντα έσοδα του προϋπολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους που δεν έχουν εισπραχθεί. Τα βεβαιωθέντα έσοδα που δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους διαγράφονται από το οικονομικό έτος στο οποίο έχουν βεβαιωθεί και επαναβεβαιώνονται ως έσοδα του προϋπολογισμού του επόμενου οικονομικού έτους.

 
Έλληνες πολίτες μαζεύουν πεταμένα τρόφιμα από τον δρόμο μετά το τέλος της λαϊκής


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ το Vouliwatch Η απόφαση αυτή, επαναφέρει στο προσκήνιο τις αποκαλύψεις που είχε κάνει το Vouliwatch.gr επιτυγχάνοντας στις αρχές Οκτωβρίου του 2019 μετά από εντονότατες πιέσεις προς την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων.

Όπως είχε προκύψει από τα στοιχεία που το Vouliwatch υποχρέωσε την επιτροπή να δημοσιοποιήσει (δείτε εδώ τα στοιχεία για τα έτη 2016 & 2017 και εδώ για το έτος 2015), η δαπάνη αυτών των κονδυλίων γίνονταν πολλάκις με παράτυπους τρόπους, αφού δεν διακινούνταν μέσω τραπεζικών εντολών. Πολύ δε περισσότερο καταγράφηκε πως μέρος του ποσού που διατέθηκε στο κυβερνών κόμμα, την Νέα Δημοκρατία, για ερευνητικούς σκοπούς, οδηγήθηκε στην αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού της.

Θυμίζουμε ότι στα συμπεράσματα που είχε εξάγει το Vouliwatch από την δημοσιοποίηση της έκθεση της επιτροπής περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ότι «η Επιτροπή εντοπίζει ότι σχεδόν όλα τα κόμματα δεν διακίνησαν τα έσοδα ή τις δαπάνες τους μέσω των ειδικών τραπεζικών λογαριασμών που προβλέπει ο νόμος, για ποσά από 1.000 μέχρι 500.000 Ευρώ! Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος προβλέπει ότι η Επιτροπή μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι το 50% της τελευταίας κάθε φορά καταβληθείσας σε αυτά τακτικής χρηματοδότησης. Η Επιτροπή, όμως, αποφάσισε να μην επιβάλει κανένα πρόστιμο με την αιτιολογία ότι η διάταξη που προβλέπει με σαφήνεια την επιβολή κυρώσεων ίσχυσε από το 2018! Αξίζει να σημειώσουμε ότι και η προηγούμενη νομοθεσία προέβλεπε κυρώσεις αλλά επειδή δεν αναφερόταν ρητά σε αυτές τις παραβάσεις, η Επιτροπή αποφάσισε –κατά πλειοψηφία– να κάνει "τα στραβά μάτια"».

Επίσης σημειώνονταν πως «η Νέα Δημοκρατία έλαβε σχεδόν 1 εκατομμύριο Ευρώ για ερευνητικούς σκοπούς και παρανόμως τα διέθεσε για να εξυπηρετήσει χρέη της στις Τράπεζες και το Δημόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον δεν τα διέθεσε για έρευνα όφειλε να τα επιστρέψει στο Κράτος. Και εφόσον δεν τα επέστρεψε, όφειλε η Επιτροπή Ελέγχου να της επιβάλει να τα επιστρέψει. Η Επιτροπή αποφάσισε και πάλι να μην επιβάλει καμία κύρωση ούτε για αυτήν την κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας».
ΠΗΓΗ:Vouliwatch.gr


Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξέρει πόσα είναι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, αλλά υπόσχεται άμεση ρύθμιση
«Δεν έχω την ακριβή εικόνα, ξέρω πάνω κάτω», είπε αναφερόμενος στα χρέη του ΠΑΣΟΚ και υποσχέθηκε ότι θα ρυθμιστούν με όλες τις τράπεζες τον επόμενο μήνα.


ΑΥΤΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΣΟΚ: Η χρήση 2017 έκλεισε για το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του Ανδ. Παπανδρέου με χρέη προς τις τράπεζες ύψους 225,9 εκατ. ευρώ, έναντι 202,9 εκατ. στο τέλος του 2016. Η εκτίναξη των τραπεζικών υποχρεώσεων οφείλεται και εδώ στη μη πληρωμή των τόκων και την κεφαλαιοποίησή τους από τις τράπεζες. Στα τέλη του 2019 λόγω της κεφαλαιοποίησης των μη καταβαλλόμενων τόκων το μη εξυπηρετούμενο χρέος προς τις τράπεζες θα φτάνει ή και θα υπερβαίνει τα 250 εκατ. ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ για τη χρήση 2017 εμφανίζει έσοδα μόλις 703.815 ευρώ και λειτουργικό έλλειμμα έπειτα από τόκους 23,4 εκατ. ευρώ. Πάντως εμφανίζει ταμειακά διαθέσιμα 86,4 χιλιάδων ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαμόρφωση της καθαρής θέσης του, καθώς από τα 229 εκατ. ευρώ αρνητικής καθαρής θέσης τα 154 εκατ. καταγράφονται στον ισολογισμό ως έλλειμμα εξ απογραφής. Και εδώ το μαγαζί θα έπρεπε να έχει κλείσει από καιρό, αλλά μάλλον επιχειρεί να αλλάξει ΑΦΜ χωρίς όμως να είναι τα νέα σχήματα «καθολικοί διάδοχοι» των υποχρεώσεών του, ενώ ουσιαστικά είναι των δικαιωμάτων του.

Πρόκειται ουσιαστικά για την υπόθεση της διαπιστωθείσας μαύρης τρύπας στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, υπόθεση που η μετασημιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει στείλει στη Δικαιοσύνη αλλά χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τι έχει απογίνει.

ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ; ΠΟΣΟ;


ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «Ε5»(ΒΙΝΤΕΟ)



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ & ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 34 ΛΑΜΙΑ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΤΗΛ.6907611942

ΕΜΑΙΛ: georgiostagoulis@gmail.com 

#ελληνωνσυνελευσις#ελλήνωνσυνέλευσις#

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια