ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8/recent/ticker-posts

ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 


ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ
Υπ.Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας
ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (29/3/2022)
ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΛΥΣΕΙΣ
Παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΝΤΕΤΣΙΑΝΟΣ
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
-----------------------------------
ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EYROSTAT ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ
ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ
50.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΣΤΥΜΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ 15%ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΟΙ 15.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΩ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ
ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 8004/21/2/15.03/2012 Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΝΑ ΕΝΟΙΚΑΖΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΛΩΤΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(SECURITΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΗ ΤΟΥ
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΕΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΔΛΔ Α.Ε. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ; ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ; ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ;
ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ,ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΧΤΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ:
ΜΕ ΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΕΙΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ, ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΑΞΗ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ 5 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΥΛΛΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΑΤ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΛΙΣ 21 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 105 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ 40 (!) ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ (ΚΩΛΥΟΜΕΝΟΥΣ) .ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΓΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΙ! ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΑΥΤΑ;ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ; ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ;
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ Η ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΞΑΛΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΩΝΤΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΑΔΙΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΔΙΚΕΤΑΙ
Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 2 ΚΑΙ 3 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΩΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΡΙΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .
Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΟΠΟΥ ΕΣΥ ΘΑΡΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β-888/21.03.2012)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.
15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.
15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.
15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.
15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .
15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

16.0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλαδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.
16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.
16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες, παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.
16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

17.0 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

17.1. Ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος είναι να παράσχει ασφάλεια στην Πολιτεία στον θαλάσσιο χώρο και ειδικά σε όλες τις ακτογραμμές.
17.2. Έχει ιδιαίτερα αυξημένο ρόλο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου. Οι ανάγκες του Λιμενικού Σώματος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στο θαλάσσιο χώρο μας είναι και ποσοτικές και ποιοτικές.
17.3. Είναι απαραίτητο να καλυφθεί με κάθε δυνατή τεχνολογική εξάρτηση το Σώμα ώστε ο έλεγχος να γίνεται με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.
17.4. Κάθε νησί και πολύ πυκνά σε στρατηγικά σημεία των ακτογραμμών μας πρέπει να υπάρχει βάση ταχύπλοων πλωτών μέσων ώστε να αντιμετωπίζονται όλες οι καταστάσεις τάχιστα και αποτελεσματικά.
17.5. Οι υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα θα έχουν την καλύτερη εκπαίδευση καθώς επίσης την προσοχή της Πολιτείας για το έργο που επιτελούν με ικανοποιητική αμοιβή και ασφάλιση ώστε να υπηρετούν ανεπηρέαστοι το καθήκον τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «Ε5»(ΒΙΝΤΕΟ)



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ & ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 34 ΛΑΜΙΑ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΤΗΛ.6907611942

ΕΜΑΙΛ: georgiostagoulis@gmail.com 

#ελληνωνσυνελευσις#ελλήνωνσυνέλευσις#





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια