ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8/recent/ticker-posts

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;


ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ;

ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)  Αχμέτ Ιλχάν

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΩΣ  ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ 

ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥ ; ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.


Μέλος της διαρκούς Επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων και της Ειδικής μόνιμης επιτροπής έρευνας και τεχνολογίας.


Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Φοίτησε στο Τζελάλ Μπαγιάρ και το 1989 ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης από όπου αποφοίτησε το 1993.
Το 1995 νυμφεύθηκε την Μπελγκήν Χακή, εγγονή του για δεκαετίες βουλευτή της μειονότητας Οσμάν Ουστουνέρ και απέκτησαν δύο παιδιά, την Μπουκέτ (γεννήθηκε το 1996) και τον Καάν (γεννήθηκε το 1999).

Είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης κατά την περίοδο 2004-2007 με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εξελέγη και πάλι στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με Το Ποτάμι, από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου αποχώρησε στις 13 Ιανουαρίου 2017.
Στις εκλογές του 2019 εξελέγη εκ νέου με το Κίνημα Αλλαγής. Δύο φορές τοποθετήθηκε επικεφαλής ψηφοδελτίου σε εκλογές με λίστα, στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.

Θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της μειονότητας κυρίως λόγω της ενασχόλησης του με την πολιτική

Πολιτική σταδιοδρομία

Σε μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει μια ομάδα νέων στελεχών ως αντίβαρο της επιρροής του ΠΑΣΟΚ στον μειονοτικό πληθυσμό της περιοχής επιστρατεύθηκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2004 όπου και έλαβε 13.486 ψήφους με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος-και τελευταίος- βουλευτής του κόμματος προερχόμενος από την μειονότητα από αυτό το κόμμα από το 1981. Στις εκλογές του 2007 αύξησε τη δύναμή του σε 15.076 ψήφους, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής αφού το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 2 από τις 3 έδρες του νομού ενώ από τη Νέα Δημοκρατία έδρα κέρδισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 15.439 ψήφους.

Στις εκλογές του 2009 έλαβε 8.323 σταυρούς, αλλά και πάλι δεν εκλέχτηκε αφού ο Στυλιανίδης κέρδισε την έδρα που πήρε η Νέα Δημοκρατία με 12.056 σταυρούς προτίμησης. Την ίδια χρονιά μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, συμμετείχε στις εκλογές του Μαΐου του 2012 όπου συγκέντρωσε 11.207 ψήφους και ήρθε δεύτερος μόνος του ουσιαστικά πίσω από το ΠΑΣΟΚ αλλά το κόμμα του κέρδισε μόνο το 2,56% των ψήφων σε πανελλαδικό επίπεδο (κάτω από το 3%) και δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή.

Μετά την προσχώρηση της ΔΗ.ΣΥ στην Νέα Δημοκρατία αποδέχτηκε την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για συμπόρευση στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 όπου και τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ροδόπη. Μπόρεσε και έλαβε 12.318 ψήφους, αλλά έχασε την έδρα από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που επικαλούμενος κίνδυνο μη εκπροσώπησης των Χριστιανών της Ροδόπης στην Βουλή,
αφού το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ είχαν επικεφαλής στα ψηφοδέλτια τους μουσουλμάνους, κατάφερε να λάβει 12.527 ψήφους. Στις ευρωεκλογές του 2014 δεν κατήλθε ως υποψήφιος και υποστήριξε το μειονοτικό ΚΙΕΦ αν και βρισκόταν ακόμα στη ΔΗΜΑΡ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός του κόμματος.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ανακοίνωσε την συμπόρευση του με Το Ποτάμι, αλλά πέτυχε το χειρότερο μέχρι τότε αποτέλεσμα του αφού πήρε μόνο 5.746 ψήφους. Ωστόσο, με απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στην Ροδόπη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Στις εκλογές αυτές το Ποτάμι μπόρεσε λόγω των υψηλών ποσοστών του στον νομό (20,91%) κατάφερε να κερδίσει 1 από τις 3 έδρες και έτσι ο Ιλχάν ο οποίος συγκέντρωσε 12.082 ψήφους εξελέγη βουλευτής μετά από 8 χρόνια. Σε αυτές τις εκλογές το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής απέτυχε - για πρώτη φορά - να καταλάβει έδρα γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από όλη την χώρα και έστρεψε τα βλέμματα στη Ροδόπη.

Στις 13 Ιανουαρίου 2017 ο Αχμέτ Ιλχάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Ποτάμι.


Την ίδια μέρα, η Φώφη Γεννηματά με επιστολή της γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής την προσχώρηση του Α. Ιλχάν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής και εξελέγη με 10.858 ψήφους


=============================================================================

Ιλχάν Σαμπρή ΑχμέτΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ιλχάν Σαμπρή Αχμέτ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.ilhanahmet.gr
Email:
ilhanbelgin@hotmail.com
ilchan_achmet@hotmail.com
Διεύθυνση:
Αρ. Μάνεση 7, 69133 Κομοτηνή
Τηλ. 2531070753
Μητροπόλεως 1, 10557 Αθήνα, γραφείο 609
Τηλ.: 210 370 9661-62-63, fax 210 370 96660

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Κομοτηνή, 2.4.1968.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Εγγαμος .
Επάγγελμα:
Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω.
-Από το 1999 ασκεί το επάγγελμα της δικηγορίας στην Κομοτηνή.
-Νομικός σύμβουλος σε τράπεζες.
-Νομικός σύμβουλος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το διάστημα 2008-2009 για την Παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Α.Μ.Θ. 2000-2006.
Σπουδές:
Απόφοιτος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιστανμπούλ.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά , Τούρκικα.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες



Μέλος της διαρκούς Επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων και της Ειδικής μόνιμης επιτροπής έρευνας και τεχνολογίας.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

-Μέλος του think tank “Bab-ı Ali Toplantıları” Κωνσταντινούπολης Τουρκίας.
-Μέλος του προγράμματος “International Visitors on A project for Young Muslim Leaders on United States Political, Social and Educational Issues.” των Η.Π.Α.
-Mέλος της παγκόσμιας οργάνωσης “The Coexistence Trust” με σκοπό την παγκόσμια καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και αντισημιτισμού.

The Coexistence Trust

Ιδρύθηκε το 2005 από την Αυτοκρατορία, τον Πρίγκιπα El Hassan bin Talal της Ιορδανίας και τον Λόρδο Janner του Braunstone QC, το Coexistence Trust στοχεύει στην καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού αναπτύσσοντας και ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ βρετανικών μουσουλμανικών και εβραϊκών κοινοτήτων.

Στοχεύοντας φοιτητές με πανεπιστημιουπόλεις FaithHubs και Campus Ambassadors, οι μαθητές αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προώθηση της κατανόησης μεταξύ των εβραϊκών και μουσουλμανικών θρησκειών.

Πάντα επικεντρωμένο στον εντοπισμό ταλέντων, το Ίδρυμα Rumi συνεργάζεται με άτομα και οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται το όραμά μας για να καλλιεργήσουμε εμπνευσμένες πρωτοβουλίες με την ικανότητα να δημιουργήσουμε μια πιο πλούσια και ελπίζουμε καλύτερη κοινωνία για όλους μας.

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΑΣ
ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΩ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ & ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 34 ΛΑΜΙΑ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΤΗΛ.6907611942

ΕΜΑΙΛ: tagoulis.esy@gmail.com

#ελληνωνσυνελευσις# 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια