ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ H ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ; Μη γελάς καθόλου.
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ;ΛΑΓΚΑΡΝΤ
ΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;
CNN:Με ιδιοτελή κίνητρα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η ΝΔ παρείχαν ασυλία σε ύποπτους για φοροδιαφυγή της λίστας Λαγκάρντ, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τονίζει ότι «τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία προσώπων από το στενό οικογενειακό κύκλο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας».
ΤΟ ΚΚΕ; Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ; ΤΑ ΛΟΙΠΑ; Μη γελάς καθόλου.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο.
Τότε η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει επίσης ότι οι χειρισμοί του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν προκάλεσαν ζημιά στο Eλληνικό Δημόσιο και άρα δεν στοιχειοθετείτο η κατηγορία της απιστίας που τον βάραινε.
Η μητέρα Παπανδρέου μηνύει για τη λίστα ΛαγκάρντΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ :ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΠΟΧΗΣ (ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ)
10ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!!!
1.Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Ο Γιάννης Διώτης
2.Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης: Χωρίς Παραγραφή στη Λίστα Λαγκάρντ
Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι η παραγραφή δεν θα ισχύει στη λίστα των υπόπτων φοροφυγάδων που έχουν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες.
«Η παραγραφή δεν θα ισχύει στη Λίστα Λαγκάρντ. Δεν υπάρχει χρονικό όριο στις δικαστικές διαδικασίες. Όλα τα εγκλήματα θα εξιχνιαστούν ένα προς ένα», δήλωσε ο Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής την Τρίτη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με φήμες ότι η ποινική ευθύνη των εμπλεκόμενων στη λίστα θα εκπνεύσει στο τέλος του 2015.
3.Λείπουν 86 ονόματα από τη «Λίστα Λαγκάρντ»
Η περιβόητη «Λίστα Λαγκάρντ» θα πρέπει να περιλαμβάνει συνολικά 2.148 ονόματα και όχι τα 2.062 που αναφέρονται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
4.Συνεχίζεται η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ 10 Οκτωβρίου 2013
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διέψευσε τις φήμες ότι οι έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ μπαίνουν στο ράφι. Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι η Μονάδα Οικονομικού και Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) θα παραμείνει ως επί το πλείστον υπεύθυνη για την έρευνα για άλλα δύο χρόνια
Μέχρι σήμερα δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή καμία υπόθεση εμπλεκόμενου προσώπου στη λίστα Λαγκάρντ, αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ. Παρασκευόπουλος, για το ανωτέρω, επικαλείται έγγραφο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Αθανασίου.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης απαντά εγγράφως στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκο ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και δη το ΣΔΟΕ έχουν ενεργοποιηθεί με τρόπο που εγγυάται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς τη δίωξη παρανομιών σχετικά με τις λίστες, ιδίως τη λίστα Λαγκάρντ, «παρανομίες που ως γνωστόν συγκαλύπτονταν την περίοδο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Βαρουφάκης διαβιβάζει και έγγραφο από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος με το οποίο καθίσταται σαφές ότι τα στοιχεία που η Αρχή επεξεργάζεται δεν είναι ανακοινώσιμα.
KAMAΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ… Οι 174 έλληνες βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!
Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ.
Ι. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ
1.0 Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ
1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.
1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.
0 Σχόλια