ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟ.
Βόμβα: Σχεδιάζουν να κάνουν "Μόρια" τις ιστορικές Θερμοπύλες
- Την ίδια ώρα που θα έπρεπε να γιορτάζουμε τα 2.500 χρόνια της μάχης των Θερμοπυλών και ο τόπος μας να προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυβέρνηση και ο ΔΟΜ ετοιμάζονται με συνοπτικές διαδικασίες να στήσουν μια νέα "Μόρια" στον ιερό τόπο των Θερμοπυλών, αρχικά με 2.000 άτομα και ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες στο μέλλον.
- Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι η συγκεκριμένη έκταση, που έχει επιλεγεί για να γίνει το νέο camp φιλοξενίας προσφύγων και βρίσκεται βορειοδυτικά δίπλα στην υφιστάμενη δομή, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνουν εκεί οι εγκαταστάσεις.
- Καλούνται άμεσα να πάρουν θέση ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφρειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ, καθώς και όλοι οι εκπρόσωποι φορέων του Νομού Φθιώτιδας.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί
Είναι γεγονός ότι όλες οι περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας πρέπει να σηκώσουν αναλογικά το βάρος που τους αναλογεί, για το σοβαρό θέμα του προσφυγικού. Αυτό όμως απέχει πολύ από το αποφασίζουμε και σχεδιάζουμε εν κρυπτώ αιφνιδιάζοντας τις τοπικές κοινωνίες.
Αναδεικνύεται επίσης περίτρανα ο ερασιτεχνισμός και η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα. Κανείς δεν είχε αντίρρηση να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί όταν αυτό θα γινόταν με ρεαλιστικό σχέδιο, με επιχειρήματα, με διάλογο και με σωστή ενημέρωση.
Συνοπτικά θα μπορούσε να υπάρχει ένας σχεδιασμός για κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και η κάθε περιφέρεια να κάνει την κατανομή αναλογικά στους νομούς και τους Δήμους με κριτήρια, τα οποία θα είναι αποδεκτά από όλους.
Οι Θερμοπύλες
Αυτόν τον ευλογημένο τόπο που έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως, ειδικά μετά την ταινία οι "300" εμείς έχουμε φροντίσει διαχρονικά να τον θάψουμε. Καταφέραμε να "κρύψουμε" ακόμα και το άγαλμα του Λεωνίδα, για να μην το βρίσκουν οι τουρίστες. Επίσης δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ τα ιαματικά των Θερμοπυλών. Φανταστείτε τι θα είχαν κάνει οι Αμερικανοί αν είχαν στα χέρια τους αυτή την ιστορική περιοχή. Θα είχε μετατραπεί σε μια τεράστια "πολιτεία" που θα ήταν παγκόσμιος προορισμός με εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία.
Στο χώρο των Θερμοπυλών λειτουργεί ήδη μια δομή φιλοξενίας δυναμικότητας 500 ατόμων με πολύ καλές συνθήκες, σε σχέση με πολλές άλλες δομές, ανά τη χώρα. Επομένως ο Δήμος Λαμιέων έχει αναλάβει εδώ και καιρό το "βάρος" που του αναλογεί.
Αυτό που σχεδιάζει ο ΔΟΜ με την κυβέρνηση για επέκταση του camp, ώστε να χωράει τουλάχιστον δυο χιλιάδες άτομα, θα διχάσει ακόμα και τους ίδιους τους πρόσφυγες, αφού κάποιοι θα ξεσηκωθούν βλέποντας ορισμένους να είναι σε ξενοδοχείο και τους άλλους σε σκηνές και κοντέινερ.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport η συγκεκριμένη έκταση, περίπου 38 στρέμματα, που έχει επιλεγεί για να γίνει το νέο camp φιλοξενίας, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα με ΦΕΚ. Πως είναι δυνατόν να γίνει εκεί νέο κέντρο φιλοξενίας?
Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) "τρέχει" ήδη διαγωνισμό για την εργολαβία του έργου, το οποίο σχεδιάζει να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο και να τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου.
Όσο είναι καιρός με ψυχραιμία, χωρίς ρατσιστικές συμπεριφορές και φασιστικές κορόνες, ας καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και ας εκπονήσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, γιατί σε λίγο θα είναι πολύ αργά.
ΠΗΓΗ:https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/167471-ektakto-sxediazoun-na-kanoun-moria-tis-istorikes-thermopyles
ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ; ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ
http://www.opengov.gr/immigration/?p=782
Κεφ 3.3.2 – Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης
Όπως αναφέρεται και στις Κοινές Βασικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτική ένταξης «η ένταξη λαμβάνει χώρα σε τοπικό επίπεδο, ως μέρος της καθημερινής ζωής που ο καθένας έχει το ρόλο του. Για να είναι η ένταξη επιτυχής, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει την κοινωνία υποδοχής στη δημιουργία ευκαιριών πλήρους συμμετοχής των πολιτών τρίτων χωρών. Η εμπλοκή των κοινοτήτων στην από κοινού δράση είναι σημαντική» . Αυτή η διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζεται από διαμόρφωση προτάσεων και πολιτικών που ξεκινούν από την τοπική κοινωνία και υιοθετούνται από τις τοπικές αρχές, ενώ εγγράφονται στην ευρύτερη πολιτική ένταξης.
Οι δημοτικές αρχές, ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με άλλους δημόσιους και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, παρέχουν μεγάλο αριθμό κοινωνικών υπηρεσιών (όπως υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, κοινωνικής φροντίδας,
==============================================================
κ.ά.). Επιπλέον, οι τοπικές αρχές έχουν καλύτερη γνώση της τοπικής κοινωνίας και των συνθηκών που επικρατούν, διότι οι μετανάστες και οι μετανάστριες και οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας βιώνουν την καθημερινότητά τους, εργάζονται, συντηρούν την οικογένειά τους, ανατρέφουν τα παιδιά τους και γενικότερα δραστηριοποιούνται και συνάπτουν σχέσεις και δεσμούς με άλλους κυρίως, σε τοπικό επίπεδο. Επομένως, δεν χωρά αμφιβολία πως ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης ως προς υποδοχή, την ένταξη, την αποφυγή του κοινοτισμού και των εθνικών γκέτο και εθνοτικών συγκρούσεων είναι αποφασιστικός.
==============================================================================================
Η ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών/μεταναστριών, των αιτούντων/αιτουσών και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στον τόπο που κατοικούν και εργάζονται, ωστόσο, μπορεί να επιφέρει πολλαπλά και αμφίδρομα θετικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους/ίδιες όσο και για την τοπική κοινωνία υποδοχής. Οι μετανάστες, οι μετανάστριες, οι αιτούντες και οι αιτούσες και οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, μέσω της πρόσβασης τους στην τοπική αγορά εργασίας και των πρωτοβουλιών επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα, συνδέουν τις τοπικές κοινωνίες με το γίγνεσθαι σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεισφέρουν με το κοινωνικό και πολιτισμικό τους κεφάλαιο στην πρόοδο των κοινωνιών αυτών.
Η ένταξη των μεταναστών/μεταναστριών, των αιτούντων/αιτουσών και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας σε τοπικό επίπεδο υπηρετεί, επίσης, την αρχή αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Επομένως, είναι αναγκαίο να δοθεί η απαραίτητη καθοδήγηση και χρηματοδοτική υποστήριξη στους φορείς της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργός συμμετοχή τους στην υλοποίηση και τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών υποδοχής και ένταξης, προσαρμοσμένων στο προφίλ των ατόμων που διαβιούν στη χωρική αρμοδιότητά τους.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, μάλιστα, κινούνται πρόσφατες θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες όπως είναι η σύσταση και λειτουργία των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών (Κ.Ε.Μ.), ως παραρτήματα των Κέντρων Κοινότητας των δήμων (Ν.4368/2016).
Υπό το φως των παραπάνω δεδομένων, καθίσταται εμφανές ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την άσκηση και την εφαρμογή της Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο των Κέντρων Κοινότητας και των Κ.Ε.Μ. μπορεί να εκφραστεί και να λειτουργήσει επί της ουσίας η στενή συνεργασία της κεντρικής διοίκησης της Πολιτείας και των φορέων της Αυτοδιοίκησης αναφορικά με την ένταξη, η οποία προτείνεται και επιχειρείται μέσα από την παρούσα στρατηγική.
====================================================================
ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ; ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
https://www.lamia.gr/el/eidos-epitropis/symboylio-entaxis-metanaston
Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2016
ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Πρόσκληση 2ης Συν. Σ.Ε.Μ. 2016
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ης ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Άρθρο 79 - Νόμος 4555/2018 - Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων - Αντικατάσταση του άρθρου 78 του ν. 3852/2010
Άρθρο 79 – Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων – Αντικατάσταση άρθρου 78 του ν. 3852/2010
Hot Spot σε χρόνο ρεκόρ στις Θερμοπύλες (φωτογραφίες, video)
Απίστευτο αλλά αληθινό. Την Παρασκευή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επέλεξε ένα παλιό ξενοδοχείο στα ιαματικά των Θερμοπυλών για να στεγάζονται προσωρινά οι πρόσφυγες που διέρχονται από την εθνική οδό προς τα σύνορα. Μέσα σε 48 ώρες ο χώρος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει πάνω από διακόσια άτομα σε συνθήκες πολυτελείας.
Κάτω από την πίεση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και ενόψει του επερχόμενου νέου κύματος προσφύγων, ο Κώστας Μπακογιάννης έδρασε αποφασιστικά και έδωσε άμεσα λύση. Το εγχείρημα ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραϊσκος με τις υπηρεσίες της περιφέρειας και η μετάλλαξη του χώρου έγινε στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε εξαρχής. Πριν λίγο ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Θύμιος Καραϊσκος επισκέφθηκαν το χώρο και ευχαρίστησαν όλους όσους εργάστηκαν νυχθημερόν για να πετύχουν το θαύμα. Εντυπωσιασμένος έδειξε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Χρονάς. Σε δύο μέρες, αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του παλιού ξενοδοχείου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, απ΄όπου πήρε την άδεια της χρησιμοποίησης η περιφέρεια. Ο χώρος διαθέτει 82 διπλά κρεβάτια, ιατρείο, χώρο εστίασης, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ασύρματο ίντερνετ, κλιματισμό, ενώ λειτουργεί ακόμη και ο συναγερμός του αν κάποιος ανάψει τσιγάρο εντός των δωματίων.
Οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη.
Κώστας Μπακογιάννης, για το hot spot....Θερμοπυλών από LAMIASTARGR
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ
1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ. , του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών
- εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.
1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.
1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.
1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ. , του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών
- εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.
1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.
1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.
0 Σχόλια